Tusindvis af islændinge kræver flere syriske flygtninge

Island er ikke det mest oplagte sted at rejse hen for flygtninge fra Syrien, og den islandske regering har ikke været særligt aktive for at ændre på det. 

Men nu har 12.000 islandske borgere meldt sig ind i en gruppe på Facebook, hvor de kræver flere syriske flygtninge til landet. 

Gruppen hedder Kæra Eygló Harðar – Sýrland, der betyder 'kære Eygló Harðar - Syrien kalder'. 

Navnet på gruppen er rettet mod Islands Socialminister, Eygló Harðar, som folk mener bør gøre mere for at tiltrække flygtninge fra Syrien. 

- Jeg vil gerne hjælpe: Jeg har tøj, køkkenudstyr, en seng og et værelse, som jeg med glæde vil dele med syrere. Jeg vil gerne arbejde som frivillig, der byder flygtningene velkommen, og hjælper dem med at falde på plads i samfundet, lyder en af kommentarene i gruppen, ifølge Iceland Review. 

Den positive og imødekommende kommentar er en af mange i gruppen, der opfordrer medlemmerne til at sende breve til socialministeren for at få hende til at åbne op for nye tilflyttere. 

Og selvom 12.000 mennesker måske ikke lyder af meget, så er det knap 4 procent af Islands befolkning, der er på omkring 322.000 personer. 

Men på trods af de mange tusinde islændinges ønske om flere flygtninge, vil regeringen ikke bare åbne grænserne for flere end de 50, de allerede har taget ind. 

- Jeg tror på, at der er solidaritet, og at vi skal gøre mere for at afhjælpe problemerne, men vi er nødt til at finde den bedste løsning, siger Islands statsminister, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, ifølge Ruv.is som svar til gruppens krav, der som udgangspunkt beder regeringen om at acceptere 5000 flygtninge. 

 

 

Dagens Gossip