Tusindvis af lejere betaler ågerpris

Det vurderer Lejernes Landsorganisation (LLO).

»I ni ud af ti sager, vi ser på, er huslejen for høj,« fortæller direktør Claus Højte fra LLO Hovedstaden til Metroxpress.dk.

LLO har over for mediet beregnet, at hvis alle, der bor til leje i en ejerlejlighed, tog deres sag i Huslejenævnet, ville de i gennemsnit få en huslejenedsættelse på 8.600 kroner om året.

Beregningen er foretaget på baggrund af en rapport fra den uafhængige forskningsinstitution Dream, der bekræfter LLOs udlægning af tallene.

Hos Ejendomsforeningen Danmark anerkender man da også, at mange ejere lejer deres lejlighed ud til overpris. Men det er ikke et udtryk for, at ejerne er grådige, mener administrerende direktør Torben Christensen.

»De ser på, hvilke udgifter de har, og beder lejeren om at betale det beløb. Men det må man ikke ifølge reglerne, og derfor ender mange med at måtte udleje deres lejligheder med et tab på tusindvis af kroner hver måned,« fortæller han til Metroxpress.

Det skal imidlertid ikke forhindre lejerne i at tage deres sag i Huslejenævnet for at få nedsat lejen, mener Claus Højte fra Lejernes LO i Hovedstaden:

»Det er jo ikke lejernes skyld, at boligmarkedet er stagneret, så ejerne ikke kan få solgt deres lejligheder. Dengang ejerboligerne steg i pris, blev der altså heller ikke givet en kompensation til lejerne,« påpeger han over for mediet.

Dagens Gossip