Tusindvis af sårede og 70 dræbte i Egypten

Mindst 70 personer er dræbt i et angreb på en demonstration i Kairo til fordel for Egyptens afsatte præsident, Mohamed Mursi, melder Det Muslimske Broderskab.

Broderskabets talsmand, Gehad El-Haddad, fortæller, at dødstallet kan være meget højere.

Al Jazeeras egyptiske afdeling beretter om 120 døde og mere end 4500 kvæstede som følge af angrebet, der fandt sted tæt ved en moské i Kairo.

Natten igennem har der været store demonstrationer til fordel for Mursi, og de kvæstede kommer i en lind strøm ind på et nærliggende hospital. Mange med skudsår, lyder det fra Al Jazeera.

Mindst 23 af de dræbte skulle være blevet skudt.

- De skyder ikke for at såre, de skyder for at dræbe, siger talsmanden for Det Muslimske Broderskab, Gehad El-Haddad.

Ifølge Det Muslimske Broderskab er antallet af kvæstede oppe på mindst 600 mennesker, og det er sikkerhedsstyrker, der stod bag angrebet, lyder det.

Dette antal kan ikke umiddelbart bekræftes fra andre kilder.

Siden militæret fjernede Mursi 3. juli, er over 200 mennesker blevet dræbt. Adskillige under sammenstød mellem hans tilhængere og modstandere i forbindelse med demonstration i de store byer.

Fredag var der store demonstrationer og nye konfrontationer i blandt andet Kairo og Egyptens næststørste by, Alexandria, hvilket ifølge det statslige egyptiske nyhedsbureau Mena førte til syv dræbte i Alexandria. Her var der også 700 sårede.

Efter midnat natten til lørdag meddelte landets indenrigsminister, at Mursi-tilhængeres demonstrationer i Kairo vil blive opløst på lovlig vis efter protester fra beboere i byen.

Torsdag gav Egyptens militær Det Muslimske Broderskab en frist på 48 timer til at tilslutte sig den politiske proces, som Egyptens militær har sat i værk efter kuppet mod den afsatte præsident Mohamed Mursi 3. juli.

Den frist udløber i eftermiddag.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip