Tusindvis demonstrerer fredeligt i Cairo

»Vi går ikke, før Morsi returnerer. Ellers vil vi dø som martyrer,« sagde en af demonstranterne, Hanim Ahmad Ali Al-Sawi, til Reuters.

Demonstrationen foregik fredeligt, og mange af demonstranterne råbte »Morsi, Morsi, Gud er størst« og »Fredeligt, fredeligt«, mens politifolk og soldater iagttog dem bag pigtråd.

Præsident Morsi blev væltet onsdag, da militæret overtog magten og indsatte Adly Mansour som midlertidig præsident, indtil der har været afholdt nyvalg til parlamentet og præsidentposten.

Det førte fredag til voldelige sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den afsatte præsident.

Mens spændingerne mellem de to fløje tager til, forlyder det, at militæret er ved at udnævne en overgangsregering. Lørdag oplyste det statslige egyptiske nyhedsbureau Mena, at oppositionspolitikeren Mohamed Elbaradei stod til at blive udnævnt som fungerende premierminister.

Men islamistiske grupper, blandt andet det betydningsfulde Nour-parti, tog efterfølgende afstand til valget af Elbaradei som premierminister, og det har angiveligt skabt ny usikkerhed om regeringsdannelsen.

Det Muslimske Broderskab har afvist at have noget som helst at gøre med militærets planer for en overgangsregering. Broderskabet vil have Morsi genindsat og har varslet demonstrationer, indtil det sker.

Den amerikanske præsident Barack Obama har fordømt de voldelige sammenstød i Egypten. Men han har ikke taget afstand til militærets overtagelse af magten. Obama har dog bebudet, at man vil revidere den amerikanske milliard-støtte til det egyptiske militær.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip