Tusindvis flygter fra skovbrandes hærgen i Californien

En brandmand er omkommet i den amerikanske delstat Californien, da han sammen med sine kolleger kæmpede med at få kontrol med omfattende skovbrande, der i dagevis har hærget den nordlige del af staten.

Det skriver CNN, der beretter om mindst 21 forskellige skovbrande i varierende størrelse. Størstedelen af dem er under kontrol, men en tørke, som har plaget Californien i fire år, besværliggør slukningsarbejdet.

50 hjem og udhuse er blevet ødelagt af brandene, og myndighederne vurderer, at 6000 bygninger er i fare for at blive slugt af flammer, hvilket har fået tusindvis til at forlade deres hjem efter anbefaling fra brandvæsnet.

- I alt omfatter evakueringen flere end 12.100 borgere, der bor i 5156 forskellige boliger, skriver Californiens brandmyndighed i en opdatering ifølge CNN.

I området Lower Lake, der ligger nordøst for Sacramento, kæmper knap 2000 brandfolk mod den største af delstatens skovbrande med hjælp fra blandt andet 19 helikoptere.

I alt er cirka 9000 fra brandvæsnet sat ind i kampen mod flammehavet, skriver den amerikanske tv-station på sin hjemmeside.

Den rekordlange tørke i Californien har ifølge guvernør Jerry Brown "omdannet store dele af staten til et fyrtøj".

/ritzau/

Dagens Gossip