Tusindvis markerede deres modstand mod kystbyggerier

Skrevet af admin

31/01/2016

Dagens topnyheder

Med bål og fakler trodsede omkring 10.000 mennesker ifølge Danmarks Naturfredningsforening (DN) søndag januarkulden for at protestere mod regeringens planer om at give tilladelser til at bygge nær kysterne.

Omkring 200 arrangementer var søndag arrangeret på strande i hele landet.

Og selv om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har afvist, at regeringen vil fjerne strandbeskyttelsen permanent, er Danmarks Naturfredningsforening fortsat urolig for de uberørte kysters fremtid.

- Det, Eva Kjer Hansen siger nu, er ikke i overensstemmelse med det, der står i regeringens plan for udvikling og vækst i Danmark, og det politikerne forhandler om, siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, til Ritzau.

- Men hvis de har fået kolde fødder, skal de ikke høre andet end ros fra os, men vi er ikke rolige, før vi ser, hvad de har forhandlet på plads.

Ella Maria Bisschop-Larsen glæder sig over, at så mange mennesker var med til at markere deres modstand mod regeringens planer.

- Det er jo vores sidste vilde natur, og når vi står sammen på den her måde, er det jo en klar opfordring til regeringen om, at lade være at tillade mere byggeri langs vores kyster, siger hun

Enhedslisten har allerede meldt ud, at partiet ønsker en folkeafstemning om regeringens planer om byggerier tæt på vandet, og SF støtter en sådan afstemning.

- Det har store konsekvenser for fremtidige generationer, og derfor synes vi, det er vigtigt, at vi spørger danskerne, om det er den vej, vi skal gå, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

Ind til videre har regeringen givet tilladelse til ti forsøgsprojekter, som skal bygges i kystområderne. Det er blandt andet et strandhotel i Gribskov Kommune og en vandforlystelsespark på Møn.

Protesterne fra danskerne er dog til at føle på. Underskrifterne fra personer, som frygter, at de danske strande bliver plastret til med store hoteller og feriecentre, strømmer ind.

Søndag aften har 138.000 skrevet under.

/ritzau/