Tusindvis protesterer over haj-drab i Australien

Tusindvis af demonstranter har lørdag samlet sig over hele Australien i protest mod en kontroversiel beslutning om at tillade en udrensning af større hajer i den vestlige del af landet for at undgå dødelige hajangreb.

Indtil videre har en enkelt haj måttet lade livet som følge af beslutningen, der betyder, at hajer på over tre meters længde må slås ihjel. Det gælder både hvidhajer, tyrehajer og tigerhajer. Myndighederne har sat fælder med lokkemad op til formålet.

Udrensningen af hajer sker efter seks dødelige hajangreb i løbet af de seneste to år heraf de fleste i staten Western Australia, hvor beslutningen er gennemført.

Omkring 2000 mennesker har lørdag samlet sig på stranden Manly i Sydney, mens omkring 6000 mennesker ventes på Cottesloe Beach i Perth.

I Perth låste en 19-årig aktivist sig fast til en af de både, der bliver brugt til at overvåge og opsætte hajkroge ud for byens kyst, skriver den australske tv-station ABC News.

I Sydney siger Anthony Joyce, der sidste år blev angrebet af en haj, at han førhen bakkede op om at rense ud blandt de store hajer. Men efter at have lavet omfattende research om emnet har han ombestemt sig.

- Antallet af hajer, som de vil slå ihjel, vil ikke gøre en forskel i det store hele, siger han til journalister ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han mener i stedet, at regeringen bør sørge for, at der bliver undervist om hajer i skolerne.

Fredag blev to tigerhajer fanget i myndighedernes fælder. Men da de var under tre meter lange, blev de sluppet fri igen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip