Tutankhamon blev mumificeret med stiv penis

Kong Tutankhamon blev balsameret på en noget anderledes måde. Blandt andet med sin penis pegende direkte fremad i en 90-graders stilling. Ifølge et nyt studie, vidner det om en religiøs revolution, som fandt sted på hans tid.

Det skriver nyhedssitet Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Derudover blev faraoen også begravet i Kongernes Dal uden et hjerte og hans kiste blev dækket af en sort væske.

Ifølge et nyt studie, er Tutankhamons usædvanlige begravelse et forsøg på, at få ham til at ligne Osiris, underverdenens gud.

Erektionen skulle fremhæve Osiris’ regenerative kræfter, den sorte væske hans hudfarve, og det manglende hjerte stammer fra en historie om, hvordan Osiris blev hugget i stykker af hans bror, Seth, der begravede hans hjerte.

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere: Fingre afslører længden på penis

Ifølge studiet, der netop er udgivet i det arkæologiske tidsskrift, Études et Travaux, blev Tutankhamon begravet på denne måde for at stoppe en religiøs revolution, som hans far, Akhenaten, havde sat i gang.

Akhenaten havde forsøgt at ændre den egyptiske religion til at fokusere på solen, og han var gået så langt som at ødelægge statuer af andre guder. Tutankhamon forsøgte at få Egypten til at vende tilbage til dens traditionelle religion med de mange guder.

Læs også hos Videnskab.dk: Mystisk ’penis-dyr’ ånder gennem huden

Af Videnskab.dk

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip