TV 2 laver ny kanal med langsomt tv

Dagen efter at TV 2 solgte sin andel af TV2 Sport til svenske MTG, har tv-stationen offentliggjort, at man nu udvider kanalporteføljen med en ny kanal, som kommer til at hedde TV 2 Fri.

Kanalen bliver ifølge en pressemeddelelse en såkaldt "fritids- og friluftskanal med fokus på have, hobby, mad, gør-det-selv, bolig, vejr og meget mere til seernes nære liv".

- Vores nye lillebror supplerer de øvrige TV 2-kanaler på fortrinlig vis, og jeg er stolt af at kunne præsentere en kanal, der rummer det nære, det nyttige og det kernedanske, siger TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup i meddelelsen.

Under TV2-navnet er der i øjeblikket hovedkanalen TV 2, TV 2 Film, TV 2 Charlie, TV 2 Zulu, TV 2 News samt altså TV 2 Sport og nu også TV 2 Fri.

Maiken Wexø, kanalchef for TV2 Networks, har store forventninger til kanalen.

- TV 2 Fri er et stærkt alternativ til de kanaltilbud, som allerede findes på markedet, og det bliver en fornøjelse med den at kunne imødekomme den efterspørgsel, vi kan mærke i tiden efter fjernsyn, der er ægte, nært og nyttigt.

- På TV 2 Fri skal vi kunne mærke livet, og vi skal kunne nå at trække vejret, og derfor vil kanalen være stedet, som for alvor introducerer slow-tv til danskerne, siger hun.

Kanalen går i luften i foråret 2013.

Dagens Gossip