Tv-anmelder om Jagten: Pædofili for skrap kost til amerikanerne

Filmen "Jagten", der handler om en fraskilt mandlig pædagog, der pludselig bliver offer for falske pædofilianklager, er for alvorlig til, at det falder i det amerikanske publikums smag.

Og det var derfor, Thomas Vinterbergs film ikke løb med en Golden Globe-pris søndag nat, mener tv-anmelder hos Politiken, Henrik Palle.

- Den enkle årsag er, at filmen handler om pædofili og incest. Det er for skrap kost for det amerikanske publikum, siger han til Ritzau.

Den skandinaviske filmstil er ifølge ham "lige på og hård", og det kan være med til at skræmme amerikanerne væk.

Det var i stedet den italienske film "Den Store Skønhed", der løb med prisen som bedste ikke-engelsksprogede film. En film, som anmelderen mener, havde langt større chance end "Jagten".

- Det er en meget æstetisk tilfredsstillende film, der nok i højere grad lever op til det, som amerikanerne forstår ved europæisk film, siger han.

Derudover mener han, at "Jagten" var i et hårdt felt, især dette års Cannes-vinder "Adeles Liv".

Hvis man skulle give en opskrift på, hvordan man laver en vinderfilm, skal den ifølge Henrik Palle indeholde to elementer:

Filmen må gerne være kunstnerisk, og så skal man have en god følelse i maven, når man forlader biografen.

- Filmen skal indeholde et "feel good-element", for vi ved jo alle sammen, hvordan en amerikansk film føles. Folk bryder sig ikke om at forlade biografen med følelsen af, at ens dag er ødelagt, siger Henrik Palle.

Vinterbergs "Jagten" er i betragtning til at blive nomineret til en Oscar, men Henrik Palle mener dog ikke, at filmen har vinderpotentiale.

Bare det, at filmen bliver nomineret, vil ifølge ham være fantastisk det kontroversielle emne taget i betragtning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip