TV: Bliv lykkelig som en teenager

Det handler om smilet. For i mange år har danskerne været kendt som det lykkeligste folk, men nu smiler danskerne ikke så meget mere.

Skal danskerne igen bliver de lykkeligste, kan vi faktisk lære af teenagerne. Det viser et nyt, stort europæisk studie i teenageres lykke.

Og ifølge cand.mag. i psykologi og mental sundhedsekspert, Louise Luxhøi, har smilet en stor betydning for vores lykke og livskvalitet.

”Smilet har kæmpe effekt til at booste vores humør. Man kan bare smile i ti sekunder, og så har man et skift i sit humør,” forklarer Louise Luxhøi.

Det er Coca-Cola, der har finansieret undersøgelsen, som inkluderer teenagere fra otte europæiske lande og viser, at næsten halvdelen af teenagere bevidst smiler for at sprede glæde og lykke.

Og hele 70% af de danske teenagere opfatter lykke som en generel følelse af velvære og at værdsætte ’de små øjeblikke’.

Undersøgelsen viste også at for mere end 72% af de danske teenager er lykke et valg, og at man selv spiller en aktiv rolle for at blive lykkelig. Og mere end hver anden teenager bruger aktivt sociale medier for at blive mere lykkelige. Noget Louise Luxhøi kan nikke genkendende til.

”Vi lever i en meget individuel kultur, hvor vi hylder individet, men i virkeligheden ville det være meget federe at hylde fællesskabet. Og smil et jo en af de ting, der meget hurtigt kan skabe fællesskab, fordi man viser, at man er åben for at snakke. Så det er en meget god måde at invitere ind,” forklarer Louise Luxhøi.

De danske teenagere rummer måske nøglen til at få Danmark til at blive den lykkeligste nation igen – faktisk mener hele 82% af de unge danskere, at en smilende fremmed på gaden giver teenagerne lyst til selv at smile.

Så næste gang du møder en fremmed på gaden, så smil. I får begge en bedre dag.

Se indslaget herunder:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip