TV-clairvoyant planlagde selvmord før angreb på tvillingpiger

En 59-årig mand havde forberedt at tage sit eget liv forud for den weekend i august sidste år, hvor han angreb sine fireårige tvillingdøtre i Ronald McDonald huset på Rigshospitalet.

Det fortæller manden torsdag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for drabsforsøg på pigerne.

Den kniv, som faren brugte til at såre sine døtre med, havde han taget med fra familiens hjem i Bjert, lyder hans forklaring torsdag i byretten.

- Hvis min kone havde sagt, at jeg ikke måtte komme med til London, så var det min intention at begå selvmord, fortæller manden.

Familien skulle til London med henblik på nogle undersøgelser af den ene datter, som lider af kronisk nyresvigt, hvilket var årsagen til indlæggelsen på Rigshospitalet.

Men faren og moren lå i skilsmisse, og faren følte sig ikke sikker på, at hans kone ville acceptere, at han skulle med til London.

Samtidig led han af svære psykiske problemer, og derfor havde han besluttet, at et nej fra moren skulle udløse et selvmord.

- Jeg ville køre på motorvejen så hurtigt jeg kunne – en tom motorvej – og så ville jeg stikke mig med kniven og dreje rattet, fortæller manden.

Manden forskansede sig på en stue med pigerne den 12. august og stak dem adskillige gange, så de var døden nær.

Han forklarer i retten, at han ikke husker, hvad der skete i timerne op til angrebet. Men han og pigernes mor havde et skænderi tidligere på dagen.

Men dagen inden havde familien haft en hyggelig dag i Tivoli, hvor der blandt andet blev talt om skilsmissen.

Den 59-årige nægter sig skyldig i anklagen. Ifølge hans forsvarer, David Francis Lublin, var han i en regulær rus af ADHD medicin, som han havde taget store doser af.

Der ventes dom i sagen torsdag i næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip