TV: Egyptens afsatte præsident idømmes livstid

Egyptens afsatte præsident, Mohamed Mursi, idømmes 40 års fængsel i en sag om spionage til fordel for til Qatar.

Ifølge anklageskriftet havde Mursi lækket hemmelige statsdokumenter til Qatar, mens han var statsoverhoved. Men den anklage underkendte domstolen. I stedet dømmes han for at have stået i spidsen for en ulovlig gruppe, skriver nyhedsbureauet AFP.

En egyptisk domstol dømte i sidste måned seks personer til døden, heriblandt to journalister fra al-Jazeera, i samme sag om læk af statshemmeligheder til Qatar.

Domstolen besluttede lørdag at stadfæste disse dødsdomme. Men Mursi og de øvrige vil stadig have mulighed for at appellere afgørelserne.

Qatar var en nøgleallieret for Det Muslimske Broderskab, som Mursi tilhørte. Efter kuppet mod den egyptiske præsident i sommeren 2013, er broderskabet blevet erklæret ulovligt.

I juni sidste år idømte en lavere domstol Mursi til døden efter at have kendt ham skyldig i at medvirke til en masseflugt fra et fængsel under den folkelige opstand mod præsident Hosni Mubarak og hans regime i 2011.

Det er en dom, som er appelleret.

Mursi vandt det første frie valg i Egypten, efter den mangeårige enerådige leder Hosni Mubarak blev fordrevet af et folkeligt oprør i 2012. I juni samme år blev han indsat som præsident.

Men nye masseprotester, denne gang rettet mod Mursi og Det Muslimske Broderskab, fik i sommeren 2013 hæren til at gribe ind og afsætte Mursi. Han blev kort efter fængslet og anklaget for drab på demonstranter.

Hans afløser på posten som præsident er general Abdel Fattah al-Sisi, der førte an i kuppet mod Mursi.

Sisi har indført et stærkt autoritært styre. Hans regering beskyldes for talrige brud på menneskerettighederne

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip