Tv-journalist sparkede til flygtninge: Jeg troede, de angreb mig

Tidligere på ugen forargedes hele verden, da en afslørende video af en ungarsk tv-journalist så dagens lys. Nu undskylder sagens hovedperson. Hendes spark var et forsvar, forklarer hun.

Reporteren Petra László fra det ungarske medie N1TV kom i vælten, da en video afslørede, hvordan hun først spændte ben for en mand med et barn på armen og derefter sparkede gentagne gange til både flygtende børn og voksne.

Nu undskylder hun i et brev til den ungarske avis Magyar Nemzet. her fortæller hun, at hun har været i en choktilstand siden episoden, men hun nægter, at hun skulle være en hjerteløs racist.

Læs også: Chokerende video: Her sparker journalist til flygtningebørn

- Kameraet filmede, hundredvis af migranter brød igennem politiets afspærringer, én af dem løb lige imod mig, og jeg var bange, skriver hun ifølge The Guardian.

- Så slog det klik for mig. Jeg troede, at jeg blev angrebet, og jeg blev nødt til at forsvare mig. Det er svært at tage kloge beslutninger på et tidspunkt, hvor folk er i panik, siger hun om de gentagne spar i maven på flygtende børn og voksne.

Hun erkender sit ansvar, men hun mener, at beskyldningerne mod hende er for hårde.

- Jeg er ikke en hjerteløs, racistisk, børne-sparkende fotograf. Jeg fortjener ikke den politiske heksejagt mod mig, ej heller dødstruslerne, siger hun.

Læs også: Han spyttede sig til berømmelse: Nu tager nettet stygt pis på ‘Manden på broen’

- Jeg er bare en arbejdsløs mor til små børn, som tog en dum beslutning. Jeg er virkelig ked af det, siger Petra László, der blev fyret fra tv-stationen N1TV, efter videoen blev lagt på nettet af en kollega i branchen  -  Stephan Richter, reporter for tyske RTL.

Petra László er blevet sigtet for sine handlinger.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip