TV Kolding går nye tider i møde

Kulturstyrelsen har offentliggjort listen over 35 ikke kommercielle tv-stationer, der fra 1. marts fortsat kan sende på en regional kanal - i Syd- & Sønderjylland "Kanal Syd".

Fem tv-stationer er udvalgt her i regionen. Det er TV Kick, TV Alternativ, Foreningen ES TV, alle Esbjerg, samt Sønderborg Lokal TV og Danmark C TV, Fredericia.

Det betyder, at TV Kolding fra i morgen ikke længere kan ses på Kanal Syd, men kun via kabelnettet i Kolding, Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi troet, at Kulturstyrelsen ville uddele tre sendetilladelser i Esbjerg, en i Sønderborg og en i Fredericia, fortæller stationsleder hos TV Kolding, Ivan A.D. Johansen, til dagens.dk.

Men tv-stationen fortsætter som hidtil på kabelnettet.

- Men det bliver nye tider. Vi går fra at være en ikke kommerciel station til nu at være en projekt- og reklamefinansieret kanal, fortæller stationslederen.

Han røber, at stationen mister tilskuddet fra Kulturstyrelsen - et tilskud, der gives til ikke kommercielle tv-stationer - og det er for TV Koldings vedkommende omkring 300.000 kroner.

- Men jeg er fortrøstningsfuld. Vi etablerer nu en salgsafdeling, der skal sælge reklamer.

TV Kolding har en fastansat og denne stilling bibeholdes. Desuden har stationen omkring 25 frivillige.

Dagens Gossip