TV: Sådan får du fisk på 20 minutter

Fisk er noget af det sundeste, man kan putte i familien. Og så tager det kun 20 minutter at forberede.

”Det er super sundt. Udover det, er fisk nemt at få fat i og sidst men ikke mindst er fisk fuld af vitaminer. Og så er det nemt at spise – det er aldrig sejt,” forklarer fiskespiser og bloggeren bag husmoderen.dk, Ann-Alicia Ilskov.

En YouGov undersøgelse viser, at hver fjerde familie ville lave mere fisk, hvis de ellers kendte nogle fiskeopskrifter.

Det er der nu hjælp til. På hjemmesiden Glyngøre.dk er der 20 fiskeopskrifter, der alle kan laves på 20 minutter. Og på hjemmesiden 2gangeomugen.dk er der også hjælp at hente til opskrifter, og hvor du kan købe fisk i nærheden af hvor du bor.

”Hvis der ligger noget dejlig fisk ude i køledisken, der kan tilberedes samme aften og der f.eks. er et inspirerende billede på, der viser; Sådan kan du nemt lave fiskefrikadeller – så ville man føle sig inspireret til at gå hjem og lave fisk,” forklarer sekretariatsleder i Fiskebranchen, Lone Eriksen.

Brug turen i supermarkedet til at få lidt fisk med hjem. Og følg så disse tre simple råd:

Råd nr. 1: Gå hen i en fiskebutik og køb noget frisk fisk. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, skal du blot spørge fiskehandleren, hvad han kan anbefale. Er det ikke muligt, så tag hen i et supermarked og vælg noget på frost.

Råd nr. 2: Find en god og nem opskrift, f.eks. noget fisk i fad i ovnen.

Råd nr. 3: Vælg en hurtig opskrift, så du ikke skal stå hele aftenen i køkkenet.

Se indslaget herunder:

 

Dagens Gossip