Tv: Tyrkiet er i militær undtagelsestilstand

Skrevet af admin

16/07/2016

Mest læste i dag

Lyden af en eksplosion bragede kort før midnat dansk tid ud over den tyrkiske hovedstad, Ankara. Ifølge øjenvidner har en af militærets helikoptere åbnet ild.

Ifølge tv-stationen CNN Türk var eksplosionen rettet mod den bygning, der huser den statslige tv-station TRT, men det er endnu uklart.

TRT havde kort forinden meddelt, at tyrkisk militær har erklæret undtagelsestilstand, og at landet er nu styret af et "fredsråd".

Der er erklæret udgangsforbud over hele Tyrkiet, rapporterer tv-stationen TRT.

En strøm af meddelelser er kommet fra tv-stationen i løbet af kort tid. Det menes, at den fløj af militæret, der forsøger at tage magten i Tyrkiet, har taget kontrollen med tv-stationen.

CNN Türk citerer forsvarsminister Fikri Isik, der betegner meldingerne på TRT som "piratudtalelser".

Kort efter meddelelsen om, at der er indført undtagelsestilstand og udgangsforbud, gik skærmen i sort hos TRT.

I meddelelsen hedder det endvidere, at det såkaldte fredsråd "garanterer tyrkiske borgeres frihed".

Ifølge den oplæser, der viderebringer meddelelsen på TRT, er det demokratiske og sekulære styre i landet blevet undergravet af præsident Recep Tayyip Erdogans regering.

En ny forfatning er under udarbejdelse, lyder det.

Soldater har indtaget kontroltårnet i Atatürk-lufthavnen, der er Tyrkiets største. Det rapporterer det private nyhedsbureau DHA. Militæret har stoppet flytrafikken og taget kontrol med lufthavnen, rapporterer nyhedsbureauet.

En talsperson fra Lufthansa og British Airways siger, at de to selskabers fly til Tyrkiet bliver omdirigeret eller vender tilbage til den lufthavn, de er lettet fra.

Soldater er ligeledes trængt ind i regeringspartiet AKP's hovedkvarter i Istanbul og har bedt alle om at forlade bygningen. Det siger lederen af partiets afdeling i Istanbul til tv-stationen CNN Türk.

/ritzau/Reuters