TV-vært så sin datter i flammer - nu advarer hun mødre om at købe udklædningstøj

Skrevet af Laura Nygaard

14/05/2015

Dagens topnyheder

Tv-værten Claudia Winkleman, der er kendt som vært på den britiske udgave af Vild med Dans - Strictly Come Dancing - kæmpede desperat for at kvæle flammerne, da et lys satte ild i hendes datters heksekostume en Halloween-aften.

Nu advarer hun andre mødre om at købe populære kostumer i kunsttof til deres børn.

- Jeg kan kun beskrive det som, at hun gik op i flammer. Der var en gnist, og så skreg hun efter mig. Det var ligesom de frygtelig fødselsdagslys, som man puster ud, men så kommer de tilbage. Det skete virkelig hurtigt, og det var ikke ild, som jeg før har set det, siger hun ifølge Daily Mail i BBC-talkshowet Watchdog.

Den otteårige datter Matilda Thykier var med ni andre børn ude for at fejre Halloween og tigge slik fra naboerne, da hendes heksekappe ramte et levende lys på en veranda og brød i brand.

Læs også: Danske kendtes udklædninger: Græskar og nisse

En vaks nabo så det ske og reagerede prompte, men følte sig magtesløs med de mange kostumeklædte børn:

- Det var som en gyserfilm, for de ville alle gå op i flammer. Lige så snart der går ild i hende (Matilda, red.), får flammerne også den næste, og til sidst er der ild i dem allesammen. De stod allesammen på dørtrinnet sammen, lige ved siden af hinanden. Så jeg samlede hende bare op, bar hende over de andre børn, satte hende på fortovet og begyndte at slukke ilden, siger naboen Jamie Poulton.

Han fik andengradsforbrændinger på sine hænder, mens han forsøgte at slukke ilden. Imens kunne han se nylonkostumet smelte sig fast til Matildas krop.

Læs også: Skræmmende: Se, hvad far fandt i sine børns halloween-slik

Matilda Thykier blev alvorligt forbrændt på benet og har siden gennemgået flere operationer.

Jorge Leon-Villapalos, plastikkirurgen, der behandlede Matilda Thykiers forbrændte ben fortæller:

- Der er ingen tvivl om, at vi ser små ‘mini-epidemier’ på bestemte tidspunkter af året med disse skader.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: