TV2: Antallet af asylansøgere stiger igen

Lige omkring 750 personer har ifølge TV2's oplysninger søgt asyl i Danmark i maj. Og lige nu kommer der omkring 200 nye flygtninge om ugen, oplyser tv-stationen, der har sine informationer fra unavngivne kilder.

De officielle opgørelser over antallet af asylansøgere rækker kun til og med april. Her viste en opgørelse fra fra Udlændingestyrelsen et fald i antallet af asylansøgere i årets første fire måned, fra 2137 sidste år til 2090 i år.

Et lille samlet fald, selvom der kom næsten 100 flere asylansøgere til landet i april, end tilfældet var i marts.

Dermed ligner udviklingen ifølge TV2 indtil videre sidste års tilstrømning, hvor der kom 14.815 asylansøgere - det største antal i over 20 år.

Sidste år voksede antallet af flygtninge i løbet af foråret og især hen over sommeren. I september kulminerede det med 3150 asylansøgere.

- Det er meget svært præcist at forudsige udviklingen, fordi den er afhængig af mange faktorer. Men presset fra flygtningen er større end nogensinde på verdensplan, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, til TV2.

- Det ser vi resultatet af i Sydeuropa, og en del af dem vil også komme til Danmark. Derfor må vi indstille os på, at vi i år vil modtage lige så mange som sidste år, siger han.

De største grupper af asylansøgere er syrere efterfulgt af flygtninge fra Eritrea og statsløse palæstinensere. Dermed ser det lige nu ikke ud til, at regeringens stramninger på asylområdet har haft den store effekt, siger Andreas Kamm ifølge TV2.

Justitsministeriet kan hverken be- eller afkræfte TV2's oplysninger. De officielle tal offentliggøres som sædvanlig i sidste halvdel af måneden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip