TV2-darling: Mørke giver danske serier succes

På dansk tv er hun kendt som journalisten, der ofte kommer til at påtage sig rollen som efterforsker i de kriminalsager, hun dækker for en avis i Aarhus.

Siden den danske premiere i 2013 har serien med Iben Hjejle i titelrollen dog også fået succes i udlandet. Den er nemlig blevet solgt til flere andre lande, herunder England.

I et nyt interview med det britiske medie Female First forklarer "Blinkende Lygter"-skuespillerinden hvorfor hun tror, at danske krimiserier også kan kapre seere udenfor landets grænser.

Hun mener blandt andet, at det danske vejrs grålige toner har en del af æren.

- Jeg tror, at det er de mørke sider, der appellerer til publikum verden over. I Danmark er der mørkt i syv måneder om året, så man kommer helt i "Gotham"-stemning, siger Iben Hjejle til Female First.

Den mørke stemning fra "Batman"-filmenes univers kendetegner dog ikke de forhold, som har gjort sig gældende under indspilningen af "Dicte".

- Kemien under optagelserne er fantastisk. Jeg har kendt min kollega Lars Brygmann i mange år, og vi har det altid den bedste tid sammen, siger Iben Hjejle til Female First.

Iben Hjejle er aktuel i tredje og sidste sæson af dramaserien "Dicte", som vil blive vist på TV2 til efteråret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip