TV2-darling: Mørke giver danske serier succes

På dansk tv er hun kendt som journalisten, der ofte kommer til at påtage sig rollen som efterforsker i de kriminalsager, hun dækker for en avis i Aarhus.

Siden den danske premiere i 2013 har serien med Iben Hjejle i titelrollen dog også fået succes i udlandet. Den er nemlig blevet solgt til flere andre lande, herunder England.

I et nyt interview med det britiske medie Female First forklarer "Blinkende Lygter"-skuespillerinden hvorfor hun tror, at danske krimiserier også kan kapre seere udenfor landets grænser.

Hun mener blandt andet, at det danske vejrs grålige toner har en del af æren.

- Jeg tror, at det er de mørke sider, der appellerer til publikum verden over. I Danmark er der mørkt i syv måneder om året, så man kommer helt i "Gotham"-stemning, siger Iben Hjejle til Female First.

Den mørke stemning fra "Batman"-filmenes univers kendetegner dog ikke de forhold, som har gjort sig gældende under indspilningen af "Dicte".

- Kemien under optagelserne er fantastisk. Jeg har kendt min kollega Lars Brygmann i mange år, og vi har det altid den bedste tid sammen, siger Iben Hjejle til Female First.

Iben Hjejle er aktuel i tredje og sidste sæson af dramaserien "Dicte", som vil blive vist på TV2 til efteråret.

Dagens Gossip