TV2-direktør sover roligt trods milliardkrav

Skrevet af admin

15/03/2016

Dagens topnyheder

Mens TV2's økonomi er i god gænge og mediehuset giver solide overskud, hænger der stadig et enormt erstatningskrav og truer i horisonten.

Det fremgår af TV2's regnskab, der giver en oversigt over de verserende retssager, TV2 er involveret i. Klart dominerende her er to erstatningssager rejst af henholdsvis Discovery og Viasat, der kræver et millardbeløb.

- Jeg sover helt roligt om natten. Retssagerne har kørt i årevis. Men det er klart, at det er en økse, der hænger over os.

- Det er også derfor, at vi er så velpolstrede finansielt, så vi kan betale, hvis vi skulle blive dømt, siger administrerende direktør for TV2, Merete Eldrup.

Erstatningskravene fra Discovery Network og Viasat løber samlet op i 3,8 milliarder kroner. Discovery og Viasat anklager TV2 for at have modtaget statsstøtte og for at have dumpet priserne på ulovligt vis.

Sidstnævnte er den del af komplekset, der er mest present for TV2 og kan løbe op i et erstatningskrav på over to milliarder kroner.

- Vi mener, at det er et fuldstændigt langt ude højt krav, som vi aldrig tror, vi kommer til at betale. Men det er klart, at vi bliver nødt til at forholde os til, at der er de her sager imod os, siger Merete Eldrup.

Sagerne ligger hos EU, og det er ikke til at sige, hvornår der kommer en endelig afklaring.

- Det vil ganske sikkert tage flere år, inden der kommer en afklaring. For der er mange ankemuligheder. Men det er ikke noget, der sker i morgen, siger Merete Eldrup.

TV2 havde i 2015 en omsætning på 2638 millioner kroner og gav et overskud før finansielle poster på 195 millioner kroner.

Mediehuset har en egenkapital på 1,6 milliarder kroner og aktiver for 2,4 milliarder kroner.

/ritzau/