TV2 gafler tv-boss hos DR

Kanalchef hos DR1 Lotte Lindegaard skifter nu kanal og får fra 1. august det strategiske ansvar som kanalchef for hovedkanalen på konkurrenten TV2.

Lotte Lindegaard får ansvar for arbejdet med kanalstrategien, hovedkanalens indholdsprofil og udvikling af programmer, oplyser TV2.

Hun kommer fra en stilling som kanalchef på DR1, hvor hun markant har revitaliseret DR1's sendeflade over de seneste knap to år og har vendt udviklingen i seertal.

Derudover har hun været producent hos STV Production, og endvidere var hun i 2004-2007 børne- og ungdomsredaktør på TV2.

- TV2 skal i de kommende år både bevare sin position som Danmarks største tv-kanal og sin enorme styrke på det kommercielle marked, samtidig med at nye aktører og måder at se indhold på kommer til, siger TV2's programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, i en pressemeddelelse.

- For at kunne lykkes med det projekt er det vigtigt, at jeg har en meget stærk strategisk ledelsesgruppe på hovedkanalen, og i den er kanalchef Lotte Lindegaard en helt central figur.

Anne Engdal Stig Christensen har tidligere og igennem det seneste år arbejdet tæt sammen med Lotte Lindegaard på DR. Anne Engdal skiftede også for nylig til TV2, hvor hun afløste den fyrede Palle Strøm som programdirektør på TV2.

Lotte Lindegaard glæder sig til sit nye job og siger:

- TV2 har stået for så meget gribende, underholdende og originalt tv gennem årene, og nu er det tid til at genfinde styrken på hovedkanalen.

Lotte Lindegaard vil få reference til TV2's programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, og organiseringen afspejler strukturen i TV2 Networks, hvor Maiken Wexø er kanalchef for TV2's nichekanaler.

/ritzau/

Dagens Gossip