TV2 lander på et overskud

Det ser lysere ud for TV2s økonomiske situation. I det første halvår af 2013 har tv-stationen et resultat på 111 mio. kr. før skat. Det er 67 mio. kr. mere end sidste år.

Der er forskellige faktorer, der driver kanalen frem til det forbedrende resultat.

Abonnementsindtægterne for TV2s hovedkanal og nichekanaler steg med otte pct. til 547 mio. kr. Det skyldes blandt andet, at der er sket en prisstigning for TV2s hovedkanal fra 10 kr. til 12 kr. om måneden.

Omsætningen er tilgengæld faldet med to pct., hvilket svarer til 28 mio. kr. Dermed lander omsætningen på 1.191 mio. kr. - sidste år lå den på 1.219 mio. kr.

Og TV2 har heller ikke haft et lige så godt halvår for annoncer i forhold til sidste år. Reklameomsætningen ligger på 616 mio. kr. Det er 65 mio. kr. mindre end sidste år.

Det er heller ikke TV2s hovedkanal, der hiver resultatet op. Hovedkanalen har nemlig et underskud før skat på 34 mio.kr. Det er dog et lavere underskud end perioden sidste år.

Nichekanalerne, Zulu, Charlie, Film, Fri og News, holder tilgengæld samme niveau som sidste år og har indtil videre et resultat før skat på 145 mio.kr.

 

Dagens Gossip