TV2: Politi overhørte advarsler før angreb på synagogen

Skrevet af admin

26/04/2016

Mest læste i dag

Flere år inden angrebene ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade blev politiet advaret om, at en stor del af betjentene ikke havde den påkrævede skydetræning.

I en aktindsigt, som TV2 er i besiddelse af, fremgår det, at en arbejdsmiljørepræsentant i Rigspolitiet i 2011 og 2012 tog problemet op på politiets hovedarbejdsmiljømøde.

I et referat fra september 2012 lyder det:

- At under 70 procent i Rigspolitiets afdelinger "samlet set" deltager i de pligtige øvelsesskydninger - for politikredsenes vedkommende nogenlunde den samme deltagelsesprocent, muligvis lidt højere, skriver TV2.

Dermed var den øverste politiledelse altså blevet gjort bekendt med, at en stor del af betjentene, ikke deltog i de skydeøvelser, som de havde pligt til.

Ifølge TV2 har arbejdsmiljørepræsentanten kontaktet den daværende justitsminister Mette Frederiksen (S) og rigspolitichefen Jens Henrik Højbjerg i en mail efter angrebene i februar 2015.

Her gør han opmærksom på, at problemerne med skydetræning ikke er blevet bedre, siden første gang han advarede ledelsen. Tværtimod mener han, at deltagerprocenten i øvelsesskydninger formentlig er mindre i dag.

De nye oplysninger kommer inden et samråd tirsdag, hvor Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen har indkaldt justitsminister Søren Pind.

I samrådet vil Peter Kofod Poulsen have en forklaring på, hvorfor tingene ikke er blevet bragt i orden.

Flere medier har tidligere beskrevet, at netop den manglende skydetræning blev påpeget i den evaluering som Rigspolitiet lavede af politiets egen indsats ved angrebene ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

/ritzau/