Tvillingpiger kan få millioner i erstatning fra far

Spastisk lammelse. Synstab på grænsen til blindhed. Vansirende ar. Psykiske mén.

Listen er lang, da bistandsadvokaten for de to tvillingpiger, der i august sidste år på voldsom vis blev stukket adskillige gange med en kokkekniv af deres far, fremlægger et millionerstatningskrav.

- Den ene datters erstatningskrav lyder på 5.771.000 kroner for svig og smerte, godtgørelse for varige mén som spastisk lammelse, synstab og tab af erhvervsevne.

- Hendes forventede levetid er også blevet væsentligt forringet, siger bistandsadvokaten i retten tirsdag.

Han lægger vægt på de mange skader, pigen fik under overfaldet, og at det utvivlsomt også vil påføre hende varige mén.

- Hun var fire år, da det skete. Overfaldet blev begået af hendes far - en hun stolede fuldstændig blindt på. Derudover blev det begået, mens hun var i behandling for en alvorlig sygdom. Det har store fysiske og psykiske mén til følge, siger advokaten.

Tvillingsøsteren slap heldigere fra episoden, og erstatningskravet er derfor lavere.

- Hun er heldigvis ikke kommet lige så alvorligt til skade som sin søster. Hun har fået meget store, grimme ar i ansigtet, der er permanent skæmmende for hende, lyder det fra advokaten, der uddybr:

- Det er umuligt at sige, i hvor høj grad hun er påvirket af det, men hun snakker meget om det og har en tydelig erindring om overfaldet. Samlet lyder kravet på 1.985.400 kroner.

I løbet af sin fremlæggelse uddyber han begrundelserne og hiver også fat i elementer som tort og svig og smerte hos sine klienter.

Kravet fremsættes i Københavns Byret tirsdag, hvor pigernes far sidder tiltalt for drabsforsøg.

Den 59-årige er anklaget for at gå amok på sine to dengang fireårige tvillingpiger, som blev stukket adskillige gange, før han selv hoppede ud ad vinduet på første sal i Rigshospitalets Ronald McDonald-Hus, hvor familien boede på grund af den ene datters sygdom.

Afgørelsen om, hvorvidt han er skyldig i drabsforsøg eller grov vold, forventes at falde torsdag klokken 14.

/ritzau/

Dagens Gossip