Tvis-damer skal køre russere trætte i europæisk finale

Skrevet af admin

01/05/2016

Dagens topnyheder

Taktikken er lagt hos Team Tvis Holstebros håndboldkvinder, som søndag eftermiddag møder russiske Lada i den første af to finaler i Cup Winners Cup.

I hjemmekampen skal Tvis sørge for at tappe russerne for kræfter, før de skal straffes af jydernes kontramaskine. Det siger Tvis-træner Pether Krautmeyer til klubbens hjemmeside.

- Det bliver svært, det er der slet ingen tvivl om. Lada råder over rigtig mange dygtige spillere, og de vil sikkert dække deres karakteristiske 4-2-forsvar og satse på at løbe kontra.

- Og da vores recept er et bevægeligt, aggressivt forsvar tilsat mange kontraer, så kunne det ligne en kamp med rigtig mange mål i.

- Vi skal forsøge at køre dem trætte. Ønskescenariet er derfor en kamp, hvor vi har tappet dem så meget for kræfter i de første minutter, at vi i slutningen kan løbe fra dem og få skabt en god afstand inden returkampen, siger cheftræneren.

Tvis kommer til kampen med en dårlig oplevelse fra sidste uges returkamp i DM-semifinalerne, hvor en femmålssejr fra det første opgør blev sat over styr i Esbjerg med et 19-31-nederlag.

Følelsen fra den kamp må ikke hæmme Tvis i at skabe et godt udgangspunkt inden næste uges returkamp i Rusland, siger backen Annette Jensen.

- Det gælder om at skubbe oplevelsen væk og ikke tænke for meget på den. Vi skal gøre alt for, at den følelse ikke gentager sig.

- Vi har haft nogle gode træninger i denne uge, og vi vandt over Aalborg i pokalen, så vi er kommet videre, siger Annette Jensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

/ritzau/