Tvis forlænger vild sejrsstime og stryger alene til tops

21/12/2015

Team Tvis Holstebro er fortsat helt ustoppelig i toppen af herrernes håndboldliga.

Mandag aften vandt holdet på hjemmebane med 28-26 over Sønderjyske og tog dermed den niende ligasejr på stribe. Regner man de europæiske turneringer med, er Tvis oppe på 11 sejre i træk.

Sejren sender Tvis alene i spidsen for ligaen med 26 point for 17 kampe. Det er to flere end Skjern på andenpladsen.

Fra begyndelsen satte Tvis sig på kampen, og midtvejs i første halvleg lød føringen på 9-4. Særligt Peter Balling var veloplagt fra start og scorede fire gange i de første ti minutter.

Sønderjyske kom lidt bedre med, men kunne ikke forhindre en pauseføring til hjemmeholdet på 15-12.

Gennem det meste af hele anden halvleg formåede Tvis at holde modstanderen på komfortabel afstand.

Det var ikke mindst Jonas Larholms fortjeneste. Den svenske playmaker scorede hele 11 mål i kampen.

Også hos udeholdet var topscoreren svensk. Mattias Thynell scorede ligeledes 11 gange. Han bragte spænding ind i slutfasen med reduceringen til 25-26, men det lykkedes ikke at komme nærmere.

Sønderjyske ligger fortsat på ottendepladsen i ligaen med 17 point.

Århus Håndbold ligger nummer fem med 22 point, efter det mandag blev til udesejr på 32-26 over Nordsjælland, der ligger næstsidst.

I mandagens sidste kamp vandt bundholdet Ribe-Esbjerg en jævnbyrdig kamp på hjemmebane med 25-24 over Aalborg, der ligger på syvendepladsen med 19 point.