Tvis Holstebro giver Skjern store klø i lokalopgør

09/12/2015

Team Tvis Holstebro fortsatte storformen og gav onsdag aften topholdet Skjern Håndbold en ordentlig lussing på udebane i Skjern Bank Arena i Boxer Herreligaen.

Opgøret mellem ærkerivalerne endte med en storsejr på 31-23 til gæsterne, som tog fra efter pausen, hvor holdene havde fulgtes ad i de første 30 minutter.

I de seneste ti lokalopgør i Skjern mellem de to klubber før aftenens kamp, havde Holstebro ellers blot hentet en enkelt sejr, men til den statistik kan holdet nu tilføje en succes mere.

Med resultatet når Holstebro op på siden af Skjern i toppen af ligaen, og begge klubber har nu 20 point for 14 spillede kampe. Det samme har Århus Håndbold, som senere onsdag besejrede Ribe-Esbjerg 25-19 på udebane.

Her blev Rune Ohm topscorer for aarhusianerne med otte scoringer heraf de to sat ind på straffekast, mens Troels Vejby Jørgensen scorede seks gange for hjemmeholdet.

Med aftenens sejr har Holstebro nu vundet seks kampe i træk i ligaen.

Hjemmeholdet havde før aftenens kamp omvendt ikke tabt i de seneste syv ligakampe siden nederlaget til GOG Håndbold i september, men samtidig har Skjern været igennem et omfattende Champions League-gruppespil sideløbende.

De to ærkerivaler fulgtes ad frem til stillingen 5-5 efter 13 minutter, men efter et kvarters spil gjorde Magnus Bramming det til 7-5 i gæsternes favør.

I Team Tvis Holstebros seneste opgør lukkede Holstebro hele 20 mål ind i første halvleg, men man endte med at besejre GOG.

Skjern mødte også op med et Champions League-opgør mod HC Motor Zaporozhye i frisk erindring, hvor man lukkede hele 36 mål ind, så begge hold var opsatte på at få bedre fat i forsvaret.

Fire minutter før pausen var stillingen 12-12, og Holstebro formåede at gå til pause foran 14-13, da Skjerns Thomas Klitgaard reducerede med et halvt minut igen.

Føringen blev hurtigt udbygget efter pausen, hvor Patrick Wiesmach Larsen bragte gæsterne på 16-13 efter lidt over tre minutter, og Wiesmach Larsen gjorde det også til 19-15 efter syv minutter.

I anden halvleg løb gæsterne fra hjemmeholdet og udbyggede føringen flere gange, og med 12 minutter igen kunne Lars Mousing sikre Holstebro en 25-19-føring.

Med syv minutter igen øgede finske Jac Karlsson til 27-20, og hjemmeholdet kunne intet stille op, men indkasserede et stort nederlag på hjemmebanen.