Tvis-træner: Vi kunne have været bagud med ti ved pausen

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder vandt lørdag Cup Winners Cup med samlet sejr over Lada, men inden det kom så vidt, frygtede Tvis' cheftræner, Pether Krautmeyer, at jyderne var ved at blive kørt over.

Holdet var nede 5-9 efter et kvarter i Rusland, og firemålssejren fra det første opgør i Danmark var dermed indhentet.

- Jeg tog en timeout og skældte ud. Folk var jo bange for at spille håndbold, og vi smed bold efter bold lige hen i hænderne på Lada.

- Heldigvis vågnede folk op, og heldigvis holdt Silje (Solberg, red.) et verdensklasseniveau i målet, ellers kunne vi have været bagud med ti ved pausen, siger Tvis-træneren til klubbens hjemmeside.

Siden vendte spillet for Tvis, og med en 30-25-sejr vandt Tvis samlet trofæet med 61-52.

- Dels blev Lada-spillerne trætte, og dels mistede de og deres træner modet, så han begyndte at skælde ud og straffe i stedet for at hjælpe.

- Vi havde til gengæld spillere, der steppede op, og eksempelvis lavede Amalie Wichmann et fremragende indhop, mens Nathalie Hagman i den grad spillede sig ind i kampen efter en forfærdelig start, siger Krautmeyer om Tvis-comebacket.

Team Tvis Holstebro bliver i Rusland og fejrer triumfen. Til DR siger Jette Hansen, at det europæiske guld skal fejres med pizzaer og en tur på karaokebar.

- For mange er det her en rigtig stor sejr, så det er klart, at vi gerne vil fejre det, siger hun til DR.

Onsdag spiller Tvis om DM-bronzemedaljer mod Viborg. Tvis fører med syv mål fra den første kamp.

/ritzau/

Dagens Gossip