Tvivl om økonomien i udskyder igen storkøbenhavnsk letbane

Skrevet af admin

21/04/2016

Dagens topnyheder

Et flertal i Folketingets Transport- og Bygningsudvalg har sagt foreløbigt nej til at gå videre med letbane-planerne. Økonomien skal kigges efter igen, mener et blåt flertal.

I sidste uge såede Dansk Folkeparti og Liberal Alliance tvivl om økonomien ved letbane-projektet i Storkøbenhavn.

I dag blev planerne om en beslutning om letbanen så udskudt endnu en gang.

Et blåt flertal bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte for at udskyde beslutningen om vedtage planerne for letbanen. Det er økonomien der igen skal kigges efter.

- Det er helt normalt, at man med meget store anlægsprojekter til adskillige milliarder, vender og drejer hver eneste sten i økonomien, inden man tager en beslutning, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører i Venstre, til DR P4 København om hvorfor planerne udskydes igen.

Beslutningen om at udskyde planerne, vækker vrede hos Sophie Hæstorp Andersen, Regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S).

- Jeg er rystet over at man bliver ved med at udskyde anlægsloven af letbanen. Vi står jo og er klar til bygge den. Jo længere tid man udsætter, jo flere penge kommer det til at koste skatteborgerne, siger hun til DR P4 København.

Hos Venstre er Kristian Pihl Lorentzen dog uforstående over utilfredsheden.

- Det må være i alles interesse at mane de myter, der er opstået omkring økonomien i det her projekt, til jorden, siger han.

Hvis det står til Venstre, så vil han godt love at den 28 km lange letbane bliver til noget.

- Nu mødes vi og drøfter de usikkerheder, der er opstået omkring projektet, således at lovforslaget kan blive vedtaget inden grundlovsdag, siger han til DR P4 København.

Efter planen skal letbanen stå klar i 2023.

/ritzau/