Tvivlsom kendelse sikrer Manchester City førstepladsen

12/01/2014

I en yderst intens kamp slog Manchester City midterholdet Newcastle med 2-0 på udebane og overtager førstepladsen i Premier League.

Undervejs i kampen følte hjemmeholdet sig snydt for en smuk udligning.

Da de to mandskaber mødtes i sæsonens første runde, vandt Manchester City overlegent med 4-0. Fra kampens begyndelse tydede det på en gentagelse.

Allerede efter otte minutter kom det lyseblå udehold foran med 1-0, da Edin Dzeko kanonerede et fladt indlæg fra Aleksandar Kolarov i nettet.

Newcastle lod sig dog ikke slå ud, og hjemmeholdet arbejdede sig gradvist bedre med i kampen og havde flere nærgående forsøg.

Efter 33 minutter troede Newcastles Cheikh Tiote, at han havde udlignet, da hans formidable afslutning uden for feltet fik netmaskerne bag Joe Hart til at blafre.

Kampens dommer, Michael Jones, valgte dog efter samråd med den ene linjevogter at annullere scoringen for offside.

En langsom gengivelse af situationen viste tydeligt, at Yoan Gouffran var i en offside-position, men at franskmanden ikke stod i vejen for Joe Harts udsyn, hvorfor den smukke scoring burde have fået lov til at stå.

Ved pausefløjtet var publikums massive pibekoncert rettet mod kampens dommer og ikke mod hjemmeholdets indsats.

Newcastle dominerede fra begyndelsen af anden halvleg.

Det lykkedes dog ikke for hjemmeholdet at score, selv om franskmændene Yohan Cabaye og Loic Remy havde gode muligheder.

I kampens overtid lukkede gæsternes spanske angriber Alvaro Negredo kampen, da han udnyttede en friløber til at lave sit ligamål nummer ni i denne sæson.

Sejren var dog ikke gratis for Manchester City, som i løbet af anden halvleg kunne se både Yaya Toure og Samir Nasri forlade banen med skader.

Arsenal kan mandag generobre førstepladsen, hvis London-klubben slår Aston Villa på udebane.