Tvivlsom til EM: Skadet Eggert forlader Golden League

En af de store profiler på det danske landshold i herrehåndbold, fløjen Anders Eggert, er tvivlsom til EM, der spilles på dansk grund i januar.

Den skade i læggen, der driller ham i øjeblikket, har vist sig så alvorlig, at han forlader det franske Golden League-stævne, hvor Danmark i øjeblikket pudser EM-formen af.

Lørdag aften klarede han ikke testen forud for kampen mod Norge - en kamp, som Danmark vandt 34-22.

Eggert tager til Danmark, hvor han skal undersøges nærmere. Undersøgelserne vil afgøre, om han kan komme med til EM.

- Det er umuligt at sige noget om Anders' EM-muligheder på nuværende tidspunkt, så vi væbner os med tålmodighed og venter på udfaldet af undersøgelserne, siger landstræner Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

Planen er i følge Dansk Håndbold Forbund, at Eggert skal slutte sig til truppen forud for EM, der begynder den 12. januar.

Eggert er ellers blevet skannet i både foden og læggen, men de viste intet. Han skal derfor blandt andet MR-skannes, når han kommer til Danmark.

- Forud for kampen mod Norge valgte vi at teste, hvordan Anders Eggert reagerede oven på de behandlinger, han har fået for sin svært tilgængelige lægskade, og da det ikke faldt positivt ud, blev han sendt hjem på spillerhotellet til yderligere behandling.

- Sent lørdag aften traf vi så den beslutning at sende Anders hjem til Danmark for at blive MR-skannet, og hvad der videre skal ske, afhænger fuldstændig af udfaldet af skanningen, siger Ulrik Wilbek.

Eggert er førstevalg på pladsen som venstre fløj, mens 24-årige Casper U. Mortensen er gardering.

I kampen mod Norge spillede Casper U. Mortensen dog en god kamp for Danmark og scorede fire mål.

/ritzau/

Dagens Gossip