Tvivlsomt om terrormistænkt kan afhøres

Det er status efter terrorbomberne i Boston, og byens borgmester, Thomas Menino, siger nu, at de amerikanske myndigheder muligvis aldrig får en chance for at få en forklaring fra de formodede bombemænd, Tamerlan og Dzhokhar Tsanaev.

»Den ældste bror er død nu. Vi har den anden på Beth Israel Hospital i meget alvorlig tilstand. Og vi ved ikke, om vi nogensinde bliver i stand til at afhøre ham,« siger borgmesteren i et interview i ABC-programmet This Week.

Til den konkurrerende TV-kanal NBC fortæller en unavngiven kilde fra den føderale anklagemyndighed, at 19-årige Dzhokhar Tsanaev er såret i halsen, hvilket gør ham ude af stand til at tale.

Ifølge NBC News kan anklagemyndigheden allerede søndag være klar med et anklageskrift mod Dzhokhar Tsanaev. Kilder fortæller til TV-kanalen, at man er ved at lægge sidste hånd på den formodede lange liste over anklagepunkter, og målet er at blive færdig allerede i dag.

Ifølge borgmester Thomas Menino tyder alt foreløbig på, at de to brødre handlede på egen hånd. Derfor håber han, at 19-årige Dzhokhar Tsanaev, uanset hans tilstand, vil blive straffet hårdt.

»Jeg håber, at den føderale anklager, Carmen Ortiz, trækker ham for en føderal domstol efter alle kunstens regler. Disse to personer holdt hele byen som gidsel i fem dage. Det bør de ikke have lov til. Det er, hvad disse terrorister ønsker - at holde byen som gidsel og bremse økonomien,« siger Boston-borgmesteren.

Delstaten Massachusetts, hvor Boston er hovedstad, har ikke dødsstraf, men det har man på føderalt niveau, og anklageren vil givetvis kræve den mistænkte bombemand dømt til døden for terrorbomberne, der kostede tre personer livet, samt for drabet på en politimand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip