Tweet om Orlando-skyderi skaber røre i Storbritannien

Et tweet har mandag skabt forargelse blandt tilhængere af det britiske EU-medlemskab.

En gruppe, som kæmper for, at Storbritannien forlader EU-samarbejdet, hævdede på Twitter, at det ville føre til hændelser som weekendens blodige skyderi på en natklub i Orlando i USA, hvis Storbritannien efter folkeafstemningen 23. juni stadig er en del af EU.

Tweetet kommer fra twitterprofilen @LeaveEUOfficiel, som gruppen Leave.EU (Forlad.EU, red.) står bag.

- Islamistisk ekstremisme er en alvorlig trussel mod vores liv. Gør noget nu, før vi inden længe vil se en hændelse som den i Orlando, lød tweetet.

Der gik dog kun en time, før det var fjernet igen, men på det tidspunkt havde flere britiske EU-tilhængere allerede nået at reagere.

Den britiske uddannelsesminister, som støtter premierminister David Cameron i, at Storbritannien bør blive i EU, reagerede ved selv at sende et tweet afsted.

- Det her er virkelig skamfuldt, skrev han.

Hilary Benn, som er udenrigsordfører for oppositionspartiet Labour, og som også støtter et fortsat medlemskab, kalder tweetet "skamfuldt og kujonagtigt".

- Vores bedste beskyttelse mod terror er at stå sammen, uanset om det er i Orlando, Paris eller Bruxelles, tweetede han og refererede til terrorangrebene i de to europæiske hovedstader, som tilsammen kostede flere end 150 mennesker livet.

Med ti dage til folkeafstemningen i Storbritannien viser meningsmålinger, at befolkningen stort set er delt lige imellem at blive i eller forlade EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip