Tweetede sig på landshold

- Hvad fanden stiller vi op?

Jeg ved ikke om, det er de ord Botswanas landstræner Stanley Tshosane har sagt til sine assistenter, men jeg forstiller mig, vi er derhenne.

De har slået ud med armene og peget i vantro på Bobby Shillinde. En knøs udtaget til nationens landshold for første og med garanti sidste gang. For unge Bobby er en nobody. En No-Bobby med forlov.

Men han er også beviset på, hvor langt man kan nå med en blanding af stædighed og løgn i tanken.

For Bobby Shillinde har i al sin enkelthed tweetet sig på Botswanas landshold. Den 21-årige englænder med Botswana-rødder har siden 2011 vedholdende fortalt om sin tilværelse som fodboldspiller for AFC Wimbledon. Den lille London-klub hører hjemme i League 2 - Englands laveste professionelle division - og her finder vi Bobbys første tweets om karrieren.

I 2011 skrev han 'vi forlader hotellet nu og tager mod Wembley' og fortalte efterfølgende om den fantastiske præstation og oplevelse ved at vinde Playoff-finalen over Luton på Wembley. En kamp, der sikrede AFC Wimbledon oprykning til divisionerne.

Problemet er bare, at Bobby ikke var med på holdet. Han har faktisk aldrig spillet for klubben. Heller ikke for U21-holdet - et sådan findes slet ikke i AFC Wimbledon.

Alligevel er han blevet ved og ved med at tweete og fortælle om kampe, træning og gode stunder med holdkammeraterne i den mørkeblå trøje.

- Man må tage hatten af for hans vedholdenhed. Om ikke andet så har han opnået, at vores fans nu synger om ham til hjemmekampe, siger AFC Wimbledons bestyrelsesformand Erik Samuelson til Berlingske.

Hvem er Bobby Shillinde så? Og hvorfor han forsøgt at snyde til et liv som fodboldspiller? Står der en snedig fodboldagent bag Twitter-kampagnen eller er det en pr-nørd, der har gang i en gimmick og om få dage står frem som Nelson fra The Simpsons og med strittende pegefinger, skadefro råber 'ha ha'? med en lang smøre om, hvor overfladiske nutidens medier er.

Samuelson mener, at Bobby Shillinde ikke forsøger at skjule sin identitet, men at han ikke har kontaktinfo på hovedpersonen.

Via en bekendt i det engelske hovedstadsområde og en lokal telefonbog finder Berlingske et nummer på en mand med efternavnet Shillinde.

- Hallo, er det Bobby?

- Hvem er det?

- Mit navn er Søren, jeg skriver om fodbold og ringer fra en dansk avis. Må jeg forstyrre?

- Hvad hedder du?

- Søren (jeg prøver at sige det, så det lyder marginalt engelsk. Det virker ikke).

- Der bor ingen Bobby her.

- Kender du Bobby?

- Bobby hvem?

- Bobby Shillinde?

- Du skal holde op med at ringe nu.

Der bliver lagt på. Ikke just et interview, der vipper Martin Krasnik af pinden.

Bobbys historie bliver fortalt første gang af et lille fan-magasin 'Wise Men Say' udgivet af Wimbledon-tilhængere.

Her skriver Charlie Talbot om spøgelses-spilleren efter Bobby Shillinde på sin Twitter-profil skriver, at han er kommet på ugens hold i League 2 med billede af æren efter tilsyneladende at have photoshoppet sig ind over billedet af Wycombe Wanderers Joel Grant.

Der er nu lukket ned for hans Twitter-udmeldinger, men 'Wise Men Say' har downloadet og gemt flere af dem. Inklusiv billeder fra hotelværelset den dag Wimbledon blev de store på Wembley.

Efter 'udtagelsen' til ugens hold i League 2 undrede Bobby Shillinde sig højlydt over, hvorfor Botswanas fodboldforbund ikke havde kontaktet ham med henblik på landsholdet.

Avisen Botswana Sunday Standard krævede herefter på kommentarplan den unge stjerne udtaget og bragte et stort interview. Shillinde fortæller om sin opvækst i hjemlandet og rejsen til England som 13-årig, og hvordan hans afrikanske baggrund har gjort ham i stand til at klare sig i en hård europæisk liga. Og at han i øvrigt er bedst på pladsen som højre kant, hvis der nu skulle være nogen, der ikke har set ham i aktion.

- Gud har givet mig evnerne til at overvinde alt, siger han i interviewet.

Hvis han kan, så kan Berlingske også, så spillerens agent Comfort 'Big Fish' Ramatebele får et kald.

- This is Comfort?

- That sounds nice.

- Excuse me?

Heller ikke det interview fører meget andet med sig end, at 'Big Fish' er træt af telefonopkald fra journalister om netop Bobby, men at jeg gerne må nævne, at hans klient vil være interesseret i en dansk klub.

Jeg ringer til ham igen nogle dage senere, men nummeret er nedlagt. Det lyder sådan på duttet. Han besvarer heller ikke mails.

Efter en enkelt træning med Botswanas landshold i sidste uge blev Bobby Shillinde sendt hjem. Ifølge fodboldforbundet var der problemer med hans pas. Botswana Sunday Standard har heller ikke skrevet noget, der gør mig klogere.

Jeg venter på, at nogen råber 'ha ha!'

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip