Twerkingfænomen får sit eget Danmarksmesterskab

Selvom begrebet “twerking” har mere end 25 år på bagen, er det først indenfor det sidste halve år, den bramfri dansestil for alvor har bidt sig fast på alles læber. Og med begrebets nylige optagelse i Den Danske Ordbog, er twerking i særdeleshed kommet for at blive.

At twerke handler om at ryste, vride og rotere hofterne og røven så meget som overhovedet muligt til tonerne fra rap, dancehall eller reggaeinspireret musik.

- Det er en særlig dansestil, der har rødder i hiphopmiljøet, men samtidigt også et fantastisk underholdende show for publikum og twerkingfans, fortæller Preben Steen Nielsen, der sammen med Claus Thomsen fra Idéfabrikken i Vejle til efteråret afholder det første officielle Danmarksmesterskab i twerking.

De atypiske arrangører bag initiativet er kendt for også at have stået bag DM i luftguitar, der for nyligt er overtaget af Roskilde Festival. Og på samme måde vil twerkingmesterskabet blive bygget op som én stor fest med musikken, dansen og den iskolde fadøl i centrum.

Arrangørerne er blevet inspireret til at stable et sådan koncept på benene ved bl.a. at studere mesterskaberne fra den britiske undergrundsscene, hvor kostumer, sangvalg og bodypaint også indgår som en del af deltagernes performance.

Har man mod på selv at stille op i konkurrencen, er der både mulighed for at tilmelde sig solo, i duo og som gruppe. De generelle regler for tilmeldingen vil snart blive offentliggjort på dmitwerking.dk samt på Facebook, hvor der ligeledes løbende vil blive opslået videoer til både instruktion og inspiration.

Dato og location for mesterskabet er endnu ikke fastsat, men der opfordres til at følge med på Facebook - men vest for Storebælt, bliver det. Så meget tør arrangørerne godt afsløre.

Du kan se twerking i videoen nedenunder...

Dagens Gossip