Twitter bliver 15 milliarder dollar værd

Værdien af Twitter ventes at lande et stykke over de 10 milliarder dollar, som private handler tidligere på året har indikeret, nemlig omkring 15 milliarder dollar, svarende til 84 milliarder kroner.

En investor med indsigt i selskabet gennem sin ejerandel i Tweetdeck pointerer over for Financial Times, at Twitter har styr på sin forretningsmodel, og at fremtidige investorer vil kunne se pointen i fremtiden, når det bliver rentabelt. Onsdag handles en Twitter-aktie for mellem 26 og 28 dollar på det private marked, hvilket svarer til en værdi for hele selskabet på mellem 13,7 og 14,4 milliarder dollar.

Twitter har mere end 200 millioner aktive brugere hver måned, men selskabet har endnu ikke haft sorte tal på bundlinjen, fordi den kontinuerligt investerer og køber op, for eksempel købte Twitter videodelingstjenesten Vine i efteråret 2012.

Ifølge kilder tæt på processen er det Goldman Sachs, der er hovedbankforbindelse for børsnoteringen, som bliver en af de højest profilerede siden Facebooks i foråret sidste år. Twitters talspersoner har ingen kommentarer, skriver Wall Street Journal.

Børsnoteringen er blevet kørt i stilling under radaren, hvilket kan lade sig gøre ifølge amerikansk børslovgivning for et selskab med en årlig omsætning på under en milliard dollar. Twitter har lov til at holde sine finansielle informationer tæt til kroppen indtil en uge før, at det såkaldte road show - selskabets salgsturne for aktierne - skydes i gang.

Muligheden for en sådan stille børsnotering ændrer fuldstændig omstændighederne omkring børsnoteringer, fordi de bliver mulige med mindre papirarbejde og færre finansielle blottelser over for medier og andre aktører. På den anden side gør det også værdiansættelsen meget sværere for de analytikere og investorer, der skal tage stilling til aktien, skriver Los Angeles Times.

Reserach-firmaet EMarker anslår, at Twitter vil hente 583 millioner dollar på sit annoncesalg i år, men at selskabet ikke vil krydse en-milliard-grænsen før 2015, hvor omsætningen vil være 1,3 milliard dollar.

Twitter er det første sociale medie, der lader sig børsnotere siden Facebooks halvkiksede børsintroduktion i foråret 2012. Det sociale medie solgte aktier for 16 milliarder dollar, men måtte i de følgende måneder se kursen falde støt, indtil værdien var halveret. Torsdag - mere end et år senere  - nåede Facebook-aktien igen op på 45 dollar, som aktien kostede i de første euforiske handler.

Dagens Gossip