Tyfon driver tusindvis på flugt i Filippinerne

Skrevet af admin

18/10/2015

Dagens topnyheder

Tusinder af mennesker er allerede på flugt i Filippinerne, og otte er meldt savnet, efter at tyfonen Koppu tidligt søndag morgen ramte den nordlige del af landet. Det skriver AFP.

Den asiatiske østats regering har evakueret 15.000 mennesker, men myndighederne mener, at det er sandsynligt, at flere vil blive evakueret snart. Det fortæller Nigel Lontoc, en leder fra regionens beredskabsstyrelse.

- Folk beder om hjælp, fordi vandet i floderne stiger. Redningsarbejderne kan ikke trænge igennem til området, som det ser ud nu, siger han til AFP.

Tyfonen ramte byen Casiguran på Filippinernes hovedø, Luzon, tidligt søndag morgen lokal tid.

På sin vej har tyfonen skrællet taget af tusindvis af huse, væltet træer, ødelagt strømforbindelsen i 22 byer og startet mudderskred. I provinsen Nueva Ecija fik regnskyllet floderne til at gå over deres bredder, hvilket har oversvømmet flere landsbyer.

Guvernøren for provinsen, Aurelio Umali, frygter derfor for de videre konsekvenser af oversvømmelserne.

- Nogle landsbyer er ikke længere tilgængelige. Jeg har fået fortalt, at redningsfolk så to lig flyde i vandet, siger han til tv-stationen ABS-CNN.

Vejrprognoserne forudser, at stormen vil byde på tre dages skybrud, og at tyfonen vil bevæge sig længere nordpå til Luzon-øens nordspids.

Derfor frygter Alexander Pama, chef for det nationale råd for katastrofehåndtering, at flere vil drives på flugt eller komme til skade.

- Jeg må understrege, at det her kun er begyndelsen. Folk må forblive opmærksomme, mens vi forsøger at samle stumperne fra de områder, der allerede er ramt, siger han til AFP.

De filippinske øer rammes i gennemsnit af 20 storme hvert år, hvoraf mange forårsager dødsfald. Den største og mest ødelæggende storm, der har ramt Filippinerne, er tyfonen Haiyan, der ramte det sydøstasiatiske land i 2013 og var skyld i over 7000 menneskers død.

/ritzau/