Tyfon sender 10 meter høje bølger mod Kina

Med vindhastigheder op mod 118 kilometer i timen har tyfonen Soulik lørdag ramt den østlige kinesiske kyst, hvor den har sendt bølger på op til 10 meter ind over kysten.

Kinesisk stats-tv viser ifølge nyhedsbureauet dpa billeder af, at de enorme bølger rammer kysten og river store træer op ved rode.

Den samme tyfon ramte natten til lørdag lokal tid Taiwan, hvor den dræbte en person og sårede mindst syv i hovedstaden, Taipei i østaten ud for Kinas østkyst.

Den omkomne var en 50-årig politimand, som blev ramt i hovedet af tagsten, der blev revet løs under den voldsomme tropiske storm.

Meldingerne om omfattende ødelæggelser fik tidligere lørdag de kinesiske myndigheder til at evakuere omkring 300.000 beboere i den østlige provins Fujian. Samtidig er 5500 soldater blevet sendt til området, oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Stormen og de høje bølger kommer oven i, at Kina de seneste dage har været ramt af nogle af de voldsommeste regnskyl og oversvømmelser i 50 år.

Fredag var dødstallet efter de store vandmasser oppe på 56 personer, mens 178 fortsat savnes.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Også i Taiwan har tyfonen vakt smertefulde minder. Souliks rute minder nemlig meget om supertyfonen Herb, der tilbage i 1996 forårsagede 51 dødsfald. Yderligere 22 taiwanere forsvandt sporløst.

I 2009 omkom cirka 600 personer i det sydlige Taiwan under tyfonen Morakot. Hovedparten blev begravet under de store mængder jord, som løsnede sig.

Lørdag præsterede tyfonen Soulik vindstød på op til 227 kilometer i timen ude over det åbne hav. Det svarer til 63 meter i sekundet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip