Tyre har stanget syv mennesker ihjel i Spanien

Tyre har stanget syv mennesker til døde ved festivaler i Spanien siden begyndelsen af juli - fire af dem i weekenden, oplyser BBC.

En 18-årig mand blev mandag meldt død af sine kvæstelser, efter at han søndag blev stanget i maven ved en tyrefestival, hvor en folkemængde løber foran en flok tyre i byer og landsbyer forskellige steder i Spanien.

Den 18-årige blev dræbt i Lerin, Navarra. Det var det fjerde dødsfald i weekenden, der skyldtes en tyr.

Andre dødsfald er sket i regionerne Valencia, Murcia, Toledo, Castellon og Alicante.

I alt er mindst syv mennesker blevet dræbt ved tyrefestivaler siden begyndelsen af juli - deriblandt en mand, som blev stanget i nakken tidligere i denne måned, da han filmede mennesker løbende foran en tyreflok.

Sidste år blev over 7200 tyre og stude (kastrerede tyre) dræbt af tyrefægtere i Spanien, rapporterer avisen El Diarios hjemmeside.

Der finder op mod 2000 tyrefægtninger - eller "corridas" - sted i landet årligt, men tallet er faldende.

I 2011 blev Catalonien den anden region i Spanien efter Kanarieøerne, som helt forbød traditionen.

Ved tyreløbene anses det for særlig modigt at hoppe over den tyr, som fører an i flokken. Antallet af kvæstede i forbindelse med tyreløbene er ikke kendt.

Modstandere kalder tyrefægtning barbarisk, men traditionen har stadig mange tilhængere i Spanien - deriblandt er landets premierminister, Mariano Rajoy.

En lov, der blev vedtaget i 2013, forsvarer tyrefægtning som en del af Spaniens nationale kulturarv, og den fastslår, at staten har pligt til at fremme og bevare traditionen, skriver El Pais.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip