To tyrkere dræbt af vildfarne kugler fra Syrien

Skuddene blev affyret fra den syriske by Ras al-Ain og ramte de to tyrkere i grænsebyen Ceylanpinar. Tyrkisk militær oplyser ifølge Reuters, at man besvarede kugleregnen.

Episoden puster til bekymringen i det internationale samfund om, at den syriske borgerkrig risikerer at sprede sig til nabolandene i regionen.

Kampene nær den tyrkiske grænse foregår især mellem militante kurdere og oprørsstyrker, der kæmper imod præsident Bashar al-Assad.

Tyrkisk militær har optrappet beredskabet ved grænsen og i de seneste uger besvaret flere tilfælde af ild affyret fra Syrien. Det har øget spændingerne mellem de to lande.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har kurderne taget kontrol med det meste af Ras al-Ain og fortrængt de syriske oprørsstyrker, der tilhører den islamistiske bevægelse Nusra Front.

Sammenstødene begyndte ifølge observatoriet tirsdag, da soldater fra Nusra-bevægelsen angreb en kurdisk patrulje og tog et gidsel.

I maj blev 52 personer blev dræbt af to bilbomber i Reyhanli, en anden tyrkisk grænseby. Tyrkiet anklagede Syrien for at stå bag angrebet, men Syriens regering har afvist at have spillet nogen rolle i angrebet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip