Tyrkere protesterer mod at give syrere statsborgerskab

Under hashtagget "Jeg vil ikke have syrere i mit land" har flere tyrkere de seneste dage luftet deres utilfredshed med præsident Recep Tayyip Erdogans forslag om at give syrere statsborgerskab. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Forslaget faldt under et besøg i den tyrkiske Kilis-provins lørdag.

- Vil vil hjælpe vores syriske venner ved at tilbyde dem chancen for, hvis de vil, at få tyrkisk statsborgerskab, sagde præsident Erdogan ifølge AFP.

- Tyrkiet er også jeres hjemland, tilføjede han.

Hvor mange af de 2,7 millioner syrere, som befinder sig i landet, der skal have statsborgerskab, kom præsidenten ikke ind på under sin tale.

På Twitter har flere tyrkere giver udtryk for, at de ønsker at hjælpe de syriske flygtninge. Men tyrkisk statsborgerskab er over grænsen.

- At give statsborgerskab burde ikke afhænge af, hvad en enkelt person ønsker. Vi har brug for en afstemning, skriver Mahomet Mahomet ifølge AFP på Twitter.

Andre brugte Twitter til at tage afstand fra hashtagget:

- Begrebet #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum (Jeg vil ikke have syrere i mit land, red.) er kvalmende racisme, skriver den tyrkiske klummeskribent Hayko Bağdat ifølge det syriske medie Hürriet Daily News.

I Kilis-provinsen, hvor præsident Erdogan i weekenden annoncerede sine planer om statsborgerskab, er der allerede flere syrere end tyrkiske statsborgere. Og det store antal flygtninge anses efterhånden af flere tyrkere som en byrde for landet.

Samtidig har Tyrkiet indgået en aftale med EU, der siden 20. marts har betydet, at enhver flygtning, der er sejlet fa Tyrkiet til græske øer, skal sendes tilbage til Tyrkiet.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage til Tyrkiet, skal EU tage imod en syrer, der opholder sig i en flygtningelejr i Tyrkiet, og genbosætte vedkommende i EU.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip