Tyrkerne slår til mod højtidelighed for selvmordsbomber

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Tyrkiske sikkerhedsstyrker slog tirsdag til og anholdt ti personer ved en religiøs mindehøjtidelighed for den selvmordsbomber, der i sidste uge dræbte 28 i den tyrkiske regeringsby, Ankara.

De anholdte deltog i en traditionel mindehøjtidelighed for selvmordsbomberen i en moské i den overvejende kurdiske by Van i det østlige Tyrkiet.

Det oplyser det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia ifølge AFP.

Den militante kurdiske gruppe TAK har taget skylden for bombeangrebet. Ifølge gruppen var bombemanden en tyrkisk kurder, der hed Abdulbaki Somer, men som gik under navnet Zinar Raperin.

Blandt de anholdte var bombemandens far og bror samt moskeens imam. De er alle sigtet for at gøre propaganda for en terrororganisation.

Et lokalt medlem af det tyrkiske parlament for det prokurdiske parti HDP, Tugba Hezer, deltog angiveligt også i højtideligheden. Myndighederne har indledt en efterforskning mod hende og vil forsøge at få ophævet hendes parlamentariske immunitet, oplyser flere kilder.

Premierminister Ahmet Davutoglu fordømmer hendes tilstedeværelse ved højtideligheden som "forræderi" og opfordrer HDP til at lægge afstand til hende.

- At deltage i en mindehøjtidelighed for en selvmordsbomber, der har udgydt blod, og mindes ham med respekt, er det største forræderi, sagde premierministeren i parlamentet.

/ritzau/AFP