Tyrkiet anholder 45 udenlandske IS-rekrutter

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har i de seneste tre dage anholdt 45 udlændinge, som opholdt sig i det sydøstlige Tyrkiet og mistænkes for at ville krydse grænsen til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat. Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Hvis oplysningerne bekræftes fra officielt hold, tyder det på, at tyrkiske myndigheder er begyndt at bruge flere kræfter på at opspore og anholde Islamisk Stats rekrutter.

Anholdelserne fandt sted i byen Gaziantep, der længe har været kendt som et samlingssted for rekrutter. De rejser med fly fra forskellige dele af verden til Istanbul og tager med bus til Gaziantep, der ligger tæt på grænsen til Syrien.

Derpå krydser de grænsen illegalt og slutter sig til Islamisk Stat.

Dogan skriver, at alene søndag blev der anholdt 25 udlændinge på busstationen i Gaziantep. Ifølge nyhedsbureauet er de fleste af de anholdte indbyggere fra Tadsjikistan.

Tyrkisk politi har i de seneste dage gennemført en aktion ved busstationen for at finde de potentielle IS-krigere.

Anholdelserne af de 45 mistænkte kommer efter, at politiet ifølge statslige medier pågreb 21 formodede medlemmer af Islamisk Stat fredag, heriblandt tre udlændinge, i forskellige byer i Tyrkiet, blandt andet også Istanbul.

Tyrkiet deler en 911 kilometer lang grænse med Syrien, og vestlige lande har flere gange kritiseret den tyrkiske regering for ikke at gøre tilstrækkeligt for at forhindre, at både mennesker og våben smugles over grænsen til det krigshærgede land.

Tyrkiet afviser beskyldningerne og bebrejder omvendt de vestlige lande, at de ikke gør nok for at hjælpe Tyrkiet med at håndtere den store flygtningestrøm fra Syrien.

Mindst 1,8 millioner syriske flygtninge har søgt tilflugt i Tyrkiet.

De mange anholdelser kommer efter, at en højtstående amerikansk delegation har været på et todages besøg i Tyrkiet. Under besøget lovede Tyrkiet øget samarbejde i kampen mod Islamisk Stat i Syrien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip