Tyrkiet banker svage Holland og sender Tjekkiet til EM

06/09/2015

Tjekkiet er klar til EM i fodbold næste sommer, og det kan tjekkerne sende en lille tak til Tyrkiet for.

På hjemmebane vandt tyrkerne overbevisende 3-0 over Holland, og da Tjekkiet samtidig selv sejrede med 2-1 i Letland, kan tjekkerne ikke længere undgå at slutte i top-to i gruppen.

Resultaterne betyder også, at Island fra samme gruppe kan booke en EM-billet med bare et point senere søndag aften mod Kasakhstan.

For Hollands VM-bronzevindere ser det derimod sort ud.

Holdet skal formentlig kæmpe med Tyrkiet om den tredjeplads i puljen, der giver adgang til playoff-kampe, men tyrkerne er efter søndagens sejr foran med to point og er bedre indbyrdes inden de sidste to spillerunder.

Allerede tidligt i opgøret så det skidt ud for Holland og landstræner Danny Blind, der tabte for anden gang i lige så mange kampe efter at have overtaget landstrænerjobbet 1. juli fra Guus Hiddink.

I kampens ottende minut bragte tyrkerne sig foran, da Oguzhan Ozyakup løb fra Hollands forsvar og elegant chippede bolden ind i netmaskerne i en blød bue.

Hollands Luciano Narsingh fik kort efter mulighed for at udligne på en friløber fra højre side, men Narsinghs sløje afslutning blev reddet. Det skulle blive dyrt, for efter 25 minutter fordoblede Arda Turan tyrkernes føring.

Barcelona-spilleren vristede sig fri i hollændernes felt og skød på mål. Turans afslutning var forholdsvis svag, men målmand Jasper Cillesen så alt andet end god ud i situationen, hvor bolden sneg sig ind nede ved jorden.

Holland var ikke i nærheden af at kunne svare tilbage på den lussing trods et større spilovertag. Samtidig blev tyrkernes angrebslyst mindre og mindre. Der skulle dog falde endnu et mål.

Med fem minutter tilbage slog Burak Yilmaz til på en af anden halvlegs få chancer og gjorde det til 3-0 foran et begejstret hjemmepublikum.