Tyrkiet beskyder kurdere i Syrien for anden dag i træk

Den tyrkiske hær har søndag angrebet kurdiske stillinger i det nordlige Syrien for anden dag i træk og dræbt to medlemmer af den kurdiske YPG-milits.

Det oplyser observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beskydningerne begyndte lørdag, hvor Tyrkiet kort efter krævede, at YPG-militsen trækker sig fra de områder i det nordlige Syrien, som gruppen for nylig har erobret fra syriske oprørsgrupper. Herunder en flybase ved navn Menagh.

Tyrkiet er alarmeret over udvidelsen af kurdernes magt i Syriens nordlige provinser siden begyndelsen på konflikten i Syrien i 2011. YPG kontrollerer næsten hele Syriens grænse til Tyrkiet og har været en af USA's tætte allierede i kampen mod Islamisk Stat i Syrien.

Men Tyrkiet ser den kurdiske YPG-gruppe som en forlængelse af den militante organisation Kurdistans Arbejderparti, PKK, som står på flere landes terrorlister, og som i årtier har gjort oprør mod den tyrkiske stat.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, sagde lørdag, at han krævede YPG fjernet fra flybasen Menagh, og at han også havde understreget dette over for den amerikanske vicepræsident, Joe Biden.

Syriens hær bekæmper med støtte fra russiske luftangreb syriske oprørsgrupper i det samme område i det nordlige Syrien og forsøger at generobre områder af byen Aleppo, som er kontrolleret af oprørere.

YPG benægter at arbejde sammen med den syriske præsident, Bashar al-Assad.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip