Tyrkiet bomber Islamisk Stat i Syrien for første gang

Tyrkiske kampfly har bombet Islamisk Stat (IS) i Syrien fra eget luftrum, oplyser tyrkisk stats-tv ifølge Reuters tidligt fredag morgen.

Det er første gang, at Tyrkiet bomber i nabolandet.

Flyene, der ikke kom ind i syrisk luftrum, angreb tre forskellige IS-mål, og tre F-16-fly var involveret, lyder det fra premierministerens kontor.

Bombeangrebet kommer, efter at tyrkisk militær og militante fra Islamisk Stat kæmpede ved den tyrkisk-syriske grænse torsdag.

Islamisk Stat har i den seneste tid intensiveret sine angreb mod Tyrkiet, herunder et blodigt selvmordsangreb i en kurdisk grænseby.

Torsdag vurderede Daniela Kuzmanovic, lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier og Tyrkiet-ekspert, at IS har forsøgt at skabe splid internt i Tyrkiet.

Daniela Kuzmanovic påpegede desuden at ved at angribe Tyrkiet, angriber IS et Natoland. Yderligere sagde hun, at forholdet mellem Tyrkiet og IS er ved at forandre sig.

Tyrkiet har tidligere støttet jihadister og IS for at komme af med den syriske præsident, Bashar al-Assad, men nu mener hun, at tiderne tilsyneladende er ved at skifte.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip