Tyrkiet efterlyser beslutsom politik fra USA i Syrien

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, opfordrer USA til at indtage en mere beslutsom kurs over for Ruslands intervention i Syrien.

Han advarer samtidig om, at "Syriens hær med støtte fra udenlandske styrker og russiske luftangreb vil indlede belejring af den syriske storby Aleppo for at udsulte indbyggerne."

Den tyrkiske regeringsleder siger videre, at "uanset omkostningerne vil Tyrkiets døre være åbne for alle syrere."

Davutoglu, som torsdag holdt pressemøde i London, siger, at russerne efter hver eneste møde med amerikanerne optrapper antallet af luftangreb i Syrien. USA har bedt Rusland om at holde igen med angrebene.

De markante udtalelser fra den tyrkiske premierminister kommer samtidig med, at Ruslands forsvarsministerium beskylder Tyrkiets militæe for hemmeligt at forberede en intervention i Syrien.

- Det russiske forsvarsministerium har registreret et stigende antal tegn på, at Tyrkiets militær i det skjulte forbereder aktiv indgriben på Syriens territorium, siger en talsmand for ministeriet i Moskva, Igor Konasjenkov.

Forholdet mellem Rusland og Tyrkiet er yderst spændt, efter at det tyrkiske luftvåben i november skød et russisk kampfly ned i den tyrkisk-syriske grænseregion. Situationen i Syrien er blevet forværret, efter at fredsforhandlinger i Genève er blevet udsat.

I de seneste dage har de syriske regeringsstyrker med støtte fra en bølge af russiske luftangreb vundet terræn nær Aleppo, som er Syriens næststørste by.

Mindst 21 civile, deriblandt tre børn, blev dræbt torsdag af russiske luftangreb mod oprørskontrollerede områder i storbyen, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

/ritzau/Reuters