Tyrkiet Ekspertens konkurs kan blive den største

Skrevet af admin

04/11/2013

Dagens topnyheder

Tyrkiet Ekspertens konkurs kommer til at blive meget, meget dyr for Rejsegarantifonden. Og som det ser ud lige nu, kan det gå hen og blive den største i fondens historie.

Som det ser ud lige nu, løber konkursen op i et sted mellem 25 og 30 millioner kroner, oplyser Rejsegarantifonden.

Mange har henvendt sig til Rejsegarantifonden siden konkursen, fordi de ikke kom af sted på den ferie, de havde planlagt. Og fonden er nu i gang med at registrere krav, som herefter skal sammenholdes med selskabets bogføring og bookingsystem.

Og på grund af de mange rejsekunder, som havde købt og betalt en rejse hos Tyrkiet Eksperten, kommer dette arbejde til at tage længere tid end i de fleste andre konkurser, og fonden har endnu ikke påbegyndt udbetalingerne i sagerne.

- Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt at angive, hvornår udbetaling af kravene vil ske, oplyser Rejsegarantifonden.

- Men når det sker, vil det ske i den rækkefølge, kunderne skulle have været ud at rejse. Det vil sige, at kunder med afrejse i oktober ekspederes før kunder med afrejse i november, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Tyrkiet Eksperten havde kun stillet en garanti på 7,5 millioner kroner ved eventuelt krak - og havde ikke været pålagt at stille forhøjet garanti.

Fonden har ført tilsyn med rejseselskabets økonomi og var af den opfattelse, at selskabet havde et tilfredsstillende kapitalberedskab. Og så sent som 30. juni i år var selskabets oplysninger til fonden tilfredsstillende.

Derfor kom det også som en stor overraskelse for rejsegarantifonden, da Tyrkiet Eksperten måtte smide håndklædet i ringen 14. oktober.

- Fonden vil som følge heraf anmode kurator om at foretage en grundig undersøgelse af årsagerne til konkursen, oplyser Rejsegarantifonden.

- Ligesom fonden vil anmode kurator om at undersøge, om der er foregået omstødelige eller strafbare forhold i perioden forud for afsigelsen af konkursdekretet, skriver fonden.

/ritzau/