Tyrkiet er begyndt at bygge betonmur langs syrisk grænse

Tyrkiet er begyndt at bygge en betonmur langs dele af dets grænse til Syrien, rapporterer flere tyrkiske medier.

Den tre meter høje og otte kilometer lange mur bygges af soldater fra den tyrkiske hær i Reyhanli-distriktet i provinsen Hatay.

- Distriktet ligger lige på den anden side af grænsen for den syriske by Atmeh, skriver det anatolske nyhedsbureau.

- Langs murens ene side graves der dybe kløfter, hedder det videre.

Tyrkiet ændrede sidste måned kurs og gik aktivt ind i bekæmpelsen af Islamisk Stat samtidig med at fredsprocessen i forhold til Kurdistans Arbejderparti (PKK) er brudt sammen.

Kursskiftet kom i kølvandet på, at IS stod bag et terroranslag i Tyrkiet, og efter at USA i lang tid har lagt pres på landet for at få det til at spille en mere aktiv rolle i kampen mod Islamisk Stat, der har trukket blodige spor hen over Irak og Syrien.

Amerikanske krigsfly kan nu bombe Islamisk Stats stillinger fra Incirlik-luftbasen i Tyrkiet.

USA har sendt seks F-16-fly til Tyrkiet.

I selve Tyrkiet er uroen taget til, efter at hæren har bombet PKK's stillinger i det sydøstlige Tyrkiet og i det nordlige Irak. Tre soldater blev meldt dræbt og seks såret fredag efter kampe med PKK-oprørere i Hakkari-provinsen.

Tidligere på ugen blev fire andre soldater og en lokal sikkerhedsansat såret ved angreb, hvor PKK-militante affyrede en raketdrevet granat mod militærets stilling.

Tirsdag oplyste det tyrkiske militær, at det har foretaget en række luftangreb mod militante kurdere i den sydøstlige del af landet mandag og tirsdag.

17 mål blev ramt i provinsen Hakkari, oplyser militæret.

Luftangrebene kom efter, at mindst ni mennesker var blevet dræbt ved en bølge af PKK-angreb mod de tyrkiske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip